PM3 D2P5/4 – tema 01.3 Semnificatia actiunilor: Momentul doi absent din actualul sistem electoral – corectia

Corectia este actiunea de eliminare a unei neconformitati detectate.

Sistemul electoral a fost proiectat ca sistem intr-un mod absolut fascinant, extrem de inteligent, dar intr-un sens profund injust fata de electorat, deoarece nu permite echilibrul intre parti prin efectuarea de corectii. Extrem de greu de inteles. Sarada a fost insa dezlegata si este doar o chestiune de timp pana si acest „sfinx” va cadea, iar aici nu ne referim in mod particular la regimul capitalist sau la regimul ”comunist” sau la regimul ”postcomunist”, ci la modelul de sistem al structurii sociale fara echilibru de putere intre parti, care s-a regasit in toate aceste regimuri.

Pentru a intelege semnificatia afirmatiei, este suficient sa comparam aceasta situatie cu aceea in care intr-o societate comerciala nu s-ar aplica niciodata corectii pentru a opri livrarea de produse neconforme fata de cerintele pietei, ci mereu s-ar incerca doar eliminarea cauzelor de moment ale neconformitatilor. Evident ca nicio astfel de societate nu ar putea evita colapsul si falimentul.

Avand in vedere ideea D21P7/1 din DECOD, de fapt o forma de organizare a statului da faliment / se erodeaza in aceeasi durata de timp comparabila logic, cu durata de viata a unei companii din domeniul economic, daca functioneaza fara echilibru inte partile structurii sociale (in Romania, regimul capitalist a avut o durata de viata de 81 de ani; „comunismul” a avut o durata de viata de 42 de an; „democratia postcomunista” de dupa decembrie 1989 deja a parcurs 22 de ani din durata de viata a unui astfel de sistem adulterat, fara echilibru intre partile structurii sociale, deja se vad semnele apropierii sfarsitului duratei de viata si logic deja este o certitudine ca se va incerca o noua schimbare de fatada, mentinandu-se inselatoria de baza comuna tuturor formelor de organizare amintite si anume, lipsa dreptului constitutional al populatiei A de a sanctiona prin vot negativ de tip corectie abuzul alesului care a incalcat acordul electoral).

Este totusi o diferenta semnificativa intre consecintele falimentului unei societati comerciale si consecintele falimentului unei forme de organizare a statului. Ca fapt divers, toata legislatia privind retrocedarile averilor acumulate sub o forma de organizare a sistemului social, inlocuita de cel care tocmai a apus, este partial justa. Aceasta deoarece, fiind o probabilitate mare ca multe din acele averi sa fi fost facute exact pe seama aceleiasi lipse de care am amintit in acest proiect moral, vor fi retrocedate, in egala masura, si averile acelora care au profitat de raportul de putere injust fata de populatia A, dar, si averile acelora care au acumulat resurse fara a profita de raportul injust de putere fata de populatia A. Acest fapt este incorect fata de victimele primilor, deoarece se perpetueaza nedreptatea si dincolo de moartea lor, precum si fata de aceia care au acumulat resurse fara a se folosi de raportul de putere injust fata de populatia A.

Consideram ca, este de preferat o forma nonviolenta de asigurare a echilibrului intre partile sistemului social, prin completarea sistemului electoral cu corectia ” VOTUL PERMANENT”, in locul varsarii de sange si a haosului in societate, deoarece schimbarea „regilor” nu poate fi decat bucuria nebunilor.