Acest proiect moral dezvoltă deducția D2P5/4 din DECOD.
D2P5/4 Cu toate acestea, statul că administrator deține 100% puterea în Sistem comparativ cu populația A, care deține 0% putere în Sistem. Transferul complet de putere de la populația A către stat, se face pe seama unui sistem electoral injust, restrictiv pentru populația A deoarece permite la intervale de timp stabilite prin Constituție, doar acțiunea corectivă exprimată prin vot pozitiv, dar nu permite în timpul ciclului electoral și corecția în cazul în care aleșii își încalcă promisiunile electorale.
OBIECTIVUL: Obiectivul precis este prezentarea publică a lipsei fundamentale din sistemul social, care determina printr-un șir de efecte negative însumate scăderea ireversibilă a calității vieții copiilor, în special a celor neasistati social și proveniți din familii fără vizibilitate publică. Lipsa fundamentală este în sistemul electoral, care prevede pentru electorat că manifestare doar acțiunea corectivă prin vot pozitiv din patru în patru ani, dar nu prevede pentru acel electorat că manifestare și corecția prin vot negativ (de retragere a legitimităţii de reprezentare), în cazul în care aleșii nu respectă acordul electoral. Consecințele scăderii calităţii vieții copiilor conduc în final în viitorul lor la dependență, suferință, boală și moarte prematură și nu la fericirea la care au dreptul natural.
Această lipsa este cauza cauzelor tuturor efectelor negative din societatea omenească și nu există cauza mai profundă, ceea ce înseamnă că oricare altă revendicare de orice natură din partea oricărui segment al poporului, chiar îndeplinită este nesemnificativă față de infinitatea de efecte negative simultane cauzate de lipsa amintită.
Deoarece raportul de putere din dimensiunea « orizontală » dintre zona B (stat) și zona A (populația neinclusă în funcții sau demnități în stractura statului) este 100% în favoarea B față de 0% în favoarea A, starea în care se află populația din zona A este o stare de cvasi-sclavie față de decidenții din zona B. Legătură conceptuală asociativă dintre evenimentele reale din structura socială și « democrația » reprezentativă este de aceeași natură cu legătură dintre evenimentele reale și conceptul « Arbeit macht frei » utilizat în lagărele de concentrare ale celui de-al doilea război mondial, deoarece în ambele situații prin cuvinte se dau speranțe false ființelor omenești. Nu există nicio diferența în ce privește perpetuarea acestui raport inegal de putere între niciun sistem social cunoscut în istorie, incluzând regimul capitalist, comunismul și regimul postcomunist care le-a succedat.
Prin acest proiect moral se arată soluția conflictului fundamental referitor la legitimitatea părții îndreptățite să conducă. La întrebarea « Cine este mai îndreptățit să conducă, omul sau Sistemul? », pentru care încă din antichitate s-a promovat concluzia că omul cu valoare individuală moare ori acceptă domesticirea din partea omului care are în spatele sau Sistemul, care triumfă, răspunsul este că ”nici una dintre părți nu este mai îndreptățită decât cealaltă să conducă, ci între acestea trebuie să existe o stare dinamică de echilibru de putere”. Răspunsul se bazează pe faptul că cu trecerea timpului, în acești ani, pentru prima dată de la începerea cultivării plantelor din neolitic, omul a atins capabilitatea tehnică pentru a forță echilibrarea raportului de putere dintre individ și Sistem.
După 50 de cicluri electorale, este clar că ”schimbările” nu au schimbat suficient vechea ordine, că au fost făcute de cine nu trebuia, pentru cine nu trebuia. Oamenii comuni care au trăit au fost înșelați, cei care trăiesc sunt înșelați și dacă lucrurile rămân așa, cei care vor trăi vor fi de asemenea înșelați. Recunoaștem însă, prin una dintre cele mai inteligente înșelătorii, perfectă în felul ei din moment ce atâtea generații au fost aduse la neputință și eliminate fără să înțeleagă măcar.
DESCRIEREA CONCEPTULUI VOTULUI PERMANENT: Votul permanent că și concept presupune atât existența votului pozitiv cât și existența votului negativ, astfel încât să poată fi asigurat un raport de putere echilibrat între administratorul, care acționează în numele statului și popor. Nu pentru că statul ar fi dăunător, deoarece instituțiile sale au apărut legal, deși că urmare a unei cascade de revoluții din ultimele 300 de ani, ci datorită grupurilor de indivizi, care ocupând funcțiile cheie în stat pot deturna funcțional instituțiile acestei construcții impersonale, folosind-o în interes propriu, în dauna interesului legitim al popoarelor.
Menționăm faptul că în această etapă proiectul este prezentat în limbajul comun și că nu conține în niciun fel date tehnice (cum ar fi de exemplu cele legate de costuri, de comparare cu alte sisteme electorale, de corelare cu demersurile legate de votul electronic făcute până în prezent) sau legale (ne referim la textele concrete ale documentelor de reglementare, care să descrie sistemul electoral bazat pe votul permanent).
P.S. Atragem atenția pentru a evita confuziile, că acesta este doar un punct de vedere din partea unui organism neguvernamental, declarat conform legislației în vigoare apolitic, în sensul că nu are că scop dobândirea și menținerea niciunei puteri politice. Abordarea unui astfel de concept, nu are în sine nimic spectaculos față de tematicile politice zilnice ale nenumăratelor posturi de televiziune, care sunt de asemenea declarate apolitice. Atragem atenția că deși considerăm vital pentru societate subiectul atins, nu ne poate obligă nimeni și nimic să avem răspunsurile perfecte la toate întrebările care ar fi născute de enunțarea acestui subiect, mizându-se pe faptul că dacă nu le-am avea, subiectul și-ar pierde din credibilitate, deoarece față de momentul de acum câteva sute de ani când s-a pus inițial problema votării, totuși omul a ieșit în spațiul cosmic, iar omenirea a intrat în era internetului și nimeni nu mai cade în extaz pentru că a învățat să citească. Ne rezervăm dreptul de a opera modificări în tematică fără absolut niciun fel de anunț public prealabil. De asemenea atragem atenția că nu ne-am propus crearea unor opere literare, motiv pentru care nu vom răspunde în niciun fel niciunor comentarii legate de ortografie și punctuație, datorită simplului fapt că ne interesează transmiterea fondului conceptului și nu formă să literară. Menționăm că nu suntem nici mai buni și nici mai răi decât semenii noștri și că am acordat timp pentru acest proiect benevol, dintr-o motivație altruistă, deoarece totuși credem că și copiii nehandicapati ai oamenilor obișnuiți merită atenție. Și în final menționăm că ne delimităm categoric în demersul nostru de toate persoanele (indiferent de etnie) sau organizațiile care folosesc imaginea copiilor pentru a avea câștiguri materiale și financiare.