Bucharest Model UNESCO General Conference

1. În weekend-ul 7-8 martie s-a desfășurat Bucharest Model UNESCO General Conference, primul proiect realizat în colaborare cu un grup de tineri din București, ce a avut că scop simularea Conferinței Generale UNESCO.

Proiectul a fost un real succes, participând aproximativ 50 de tineri pasionați de dezbateri, politică și public speaking, ce au avut oportunitatea că în cele două zile ale conferinței să între în rolul delegaților diferitelor țări membre UNESCO, discutând teme profunde într-un cadru formal, în limba engleză. Participanții au fost împărțiți în două comisii, în funcție de preferințele lor, una dintre ele abordând subiecte legate de educație iar cealaltă, teme legate de comunicare și informație.

Ne bucurăm că am putut să colaborăm cu acești tineri, realizând un proiect nou pentru România, ce a dat posibilitatea participanților să înțeleagă mai bine atât scopul și funcționarea UNESCO, cât și regulile discursului formal.

2. Pentru  a  amendă  o  eroare  crasă  și  a  suplini  o  omisiune  gravă  și  total  nejustificată,  existentă  din  2o11  în  CURRICULUM-ul  pentru  licee- secția  uman,  specializările  filologie  și  bilingv, omisiune  care  a  precedat  demisia  ex-Ministrului  Învățământului,  Mircea  Miclea, Asociația Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ propune și susține PROIECTUL  MORAL  pentru  ÎNVĂȚĂMÂNTUL  PREUNIVERSITAR

”Unu  în  toate – alege  diversitatea !”

3. Având în vedere experiență noastră în crearea proiectelor morale, considerăm că cel mai corect și moral lucru din partea noastră acum, ar fi să ne mulțumim cu ce am realizat în direcția acestor proiecte și să propunem public o nouă inițiativa, benefică deopotrivă cetățenilor români din țară și din diaspora.

Așadar, pentru acest nou proiect moral solicităm contribuirea la asigurarea finanțării pentru înregistrarea unei organizații neguvernamentale care să aibă că obiective principale asigurarea într-un mod nediscriminatoriu a vizibilității publice unitare a proiectelor cu impact național/local promovate de persoane juridice/fizice de naționalitate română și corelarea continuă a utilității proiectelor cu evenimentele din viață reală prin vot virtual public pozitiv/negativ. Scopul asociației va fi acela de a înlesni informarea cetățenilor la nivel național, incluzând diaspora despre existența acestor proiecte, de a permite interacțiunea cetățenilor în evaluarea publică a utilității lor, precum și pentru a înlesni decizia de contribuire la finanțarea directă de către cetățeni a unor proiecte.