DØP7/0 OBIECTIVUL: Obiectivul precis este prezentarea publică a unei decodificări a ceea ce este, pe baza a trei modele extrem de simple pentru Sistemul structurii sociale, pentru ființă omenească și respectiv pentru tranzacțiile dintre acestea, astfel încât să fie eliminată iluzia și pentru a scoate în evidență faptul că preţul cel mai mare îl plăteşte veriga cea mai slabă în care există copiii, țintă declarată spre care se orientează activitatea asociației.
DØP3/1 Un părinte a mers cu copilul sau la un mare târg de carte, pentru a-i cumpără o carte. O singură carte, dar care să rămână valabilă indiferent de vârstă și care să îi descrie în limbajul comun lumea în așa fel încât să îi lămurească suficient pentru a putea acționa, cauza și soluțiile problemelor din viață de zi cu zi.
DØP3/2 Nu s-au descurcat și atunci au solicitat ajutorul unei persoane publice considerată mai informată decât ei, prezența la un stand. Prima recomandare a fost o carte de bancuri. Când a remarcat schimbul de priviri dintre părinte și copil, a renunțat și a recomandat beletristică. Simbolistica celor două recomandări pentru oamenii simpli a fost înfiorătoare.
DØP3/3 Au înțeles atunci că ceea ce căutau nu putea fi găsit în nicio carte din acel târg, că în fapt nu putea fi găsit în nicio carte din lume deoarece cunoașterea este fragmentată într-o infinitate de surse și este spusă într-o infinitate de moduri diferite de limbajul comun, fiind imposibil pentru o ființă să o dobândească în timp util.
DØP3/4 După cuvintele celor care dețîn puterea sau a celor care sunt plătiți să ne influențeze opiniile, totul este roz. Nu poate fi totul roz și în același timp faptele să arate sacrificarea generație după generație a copiilor noștri. Unde nu se potrivesc cuvintele cu faptele în această națiune în care aparențele au mascat abuzuri care au reconfigurat societatea? Poate fi înțeleasă societatea în care trăim? Este posibilă realizarea unui model de reprezentare al societățîi care să explice toate situațiile întâlnite în viață omului? Unul singur, dar accesibil în limbaj simplu și nu împărțit în milioane de cărți scrise unele din altele în nenumăratele limbaje criptate a nenumărate științe și religii? Ce nu spunem copiilor noștri?
DØP3/5 Și atunci acel părinte și alțîi că el, au început să privească cu propiii lor ochi ceea ce este, exact așa cum este, fără a mai apela la filtrarea dată de interpretarea altora.
DØP3/6 Și au constatat că au, așa că oameni comuni, o experiență profundă deoarece au văzut cu ochii lor căzând și ridicându-se sisteme sociale, entități corporatiste și familii.
Acest text este parte a unui proiect moral. Nu este asociat nici unei doctrine politice, nu este asociat nici unei religii și nu este asociat nici unei arte. Niciuna din regulile acestor creațîi umane nu îi este aplicabilă. Nu este necesar acordul nimănui pentru existența acestui text, deoarece finalitatea nu este științifică, politică, religioasă sau artistică ci umană. Este destinat copiilor direct sau prin intermediul familiei.
DØP1/1 Într-o lume măcinată de iluzia resurselor limitate, de iluzia justețîi competiției și de iluzia că este firesc să existe stăpâni și robi, reprezentanți și chipuri fără însemnătate, șmecheri și fraieri, la nivelul individual există și alegerea diametral opusă. Unii oameni trăiesc o umilă plăcere intelectuală când reiau meditația asupra unui concept și apoi contempla perspectiva la diferite momente în timp. Pentru astfel de oameni, afirmațiile nu reprezintă decât o perspectiva de moment, dintr-un ciclu al înțelegerii. Partea negativă a acestei alegeri este că într-o lume în care nu contează dacă ai dreptate ci dacă convingi pe moment, este posibil că perspectiva de moment să nu convingă, iar perspectiva ulterioară să nu mai conteze. Partea pozitivă însă, este că deși pot pierde în confruntări de moment gen debate, nici nu îi interesează, deoarece prin perseverență, în timp, au șansă să ajungă la așa profunzimi ale perspectivei, încât iluzia din concept să dispară și să rămână doar ceea ce are legătură cu realitatea. Credem umil că aceia care sunt câștigătorii de moment există atât cât există persoană lor iar viață lor este cantonată în iluzie, în timp ce aceia care au că țintă eliminarea iluziei trăiesc pentru totdeauna prin ideile lor. De aceea, ne rezervăm dreptul de a schimbă fără avertizare publică prealabilă orice parte a acestui proiect moral.
DØP7/1 Punctele de plecare ale acestui proiect moral sunt: observarea discrepanţei dintre morală proclamată oficial şi faptele din viaţa reală; observarea abuzurilor nepedepsite; observarea consecinţelor ireversibile şi suferinţa care urmează; observarea repetării aceluiaşi tipar de-a lungul întregii istorii sociale cunoscute a omului, cu nuanţe schimbate o dată cam la 3 generaţîi (până dispar liber-cugetătorii sau bătrânii, care au înţeles că dincolo de aparenţe este acelaşi joc); observarea faptului că sunt amestecaţi peste tot în jur de la cerşetori şi până la conducători oameni asemenea la chip care îşi satisfac nevoile fără a produce suferinţă semenilor şi oameni care pentru a-şi satisface nevoile şi a-şi atinge obiectivele nu ţîn seama de suferinţa semenilor; etc.
DØP7/2 Decodul este un pattern neraportat la nevoile societăţîi unui oarecare moment istoric, ci la destinul uman al fiinţei, dreptul de a trăi după acesta nefiind dat de lege. Intenţia este că acesta să aibă limbajul omului simplu. Este mai greu decât dacă ne-am fi propus să folosim un limbaj ştiinţific. Conceptele s-a dorit să fie atât de puține și atât de precise încăt să poată fi înţelese imediat de către un copil între vârsta la care a învăţat să citească şi vârsta la care de obicei se provoacă la copii prima criză de valori. Intenţia este să conducă la un sistem de referinţă nedual, care să excludă lipsa de reacţie datorită îndoielii provocate de marasmul de concepte disparate şi contradictorii cu care copilul ia contact în familie, şcoală şi societatea ambientală, producând reflexe. Mergem pe ideea că este inutil efortul de schimbare a felului de a fi a unui adult şi că singurul efort care are sens este pentru copii până la vârstă de aproximativ 12-14 ani, adică până la momentul când copilul conștientizează că dincolo de iluziile care i-au fost transmise, viață reală este diferită. Această criză dorim să o eliminăm permițând copilului să perceapă corect de la început realitatea socială în aspectele ei esențiale.
DØP7/3 Acest proiect moral nu are legătură cu filosofia, cu conceptele religioase şi nici cu doctrinele politice, ci cu oglindirea realităţîi. De aceea nu are nevoie de dovezi, deoarece pentru a le vedea ar fi suficient să se privească în viaţa reală. Nu foloseşte concepte că bine, rău, adevăr, sistemul de referinţă fiind respectarea sau nerespectarea acordurilor, respectiv perceperea corectă a faptelor care produc suferinţă ireversibilă, care conduc la îmbolnăvirea prematură, îmbătrânirea prematură şi în cele din urmă la moartea prematură. Nu incriminează decât perpetuarea discrepanţei dintre practicile morale proclamate oficial şi practicile din viaţa reală, respectiv faptul că oamenii nu sunt liberi să aleagă atât timp cât nu cunosc între ce aleg. Pentru acest drum nu este sprijin din partea vreo unei instituţîi, ci doar în sine pot fi găsite resursele. Justificarea este dată de faptul că această slăbiciune (discrepanţa)a fost fatală pentru toate comunităţile sau naţiunile, acestea dispărând în timp, locul lor fiind luat de altele şi, mai mult, considerăm că este slăbiciunea fatală a speciei în întregul ei, care nu ar putea face faţă niciunei încercări reale din afară speciei.
DØP7/4 Proiectul moral pleacă la drumul către conștiința semenilor cu doar câteva idei tractoare aflate în totală concordanţă cu statutul asociaţiei. Până acum, acestui model conceptual nu i s-a găsit nicio fisură de către sutele de oameni cărora le-a fost prezentat, ci mai mult, a permis judecarea naturii interioare a interlocutorilor după reacțiile avute.
DØP7/5 Intuitiv, este o probabilitate semnificativ de mare că ființele care își satisfac nevoile și își ating scopurile indiferent dacă provoacă sau nu suferință altor ființe să facă totul pentru a determina o atitudine de ignorare, de minimalizare, de bagatelizare, de compromitere etc a sistemului de deducții deoarece decodifica exact sursă negativă a modului lor de viață. Ne amintim că aceștia există în toate straturile sociale, în toată structura socială, de la oameni simpli până la demnitari. Motivația de a respinge sistemul de deducții se dublează în cazul ființelor care dețîn și puterea în structura sau sunt slugile celor care dețîn puterea în Sistemul structurii sociale. Cu cât puterea lor este mai mare la nivelul Sistemului, cu atât probabilitatea lor de a se opune este mai mare. De exemplu, este o probabilitate semnificativă să nu existe finanțări oficiale din fonduri publice pentru proiectele morale care pun în discuție exact sursă bunăstării traiului lor.