D15P7/0 De la oamenii simpli și până la regi şi preşedinţi fiinţele omeneşti se împart fundamental în două categorii care traversează toate clivajele cunoscute în lumea omului. Sunt fiinţe care pentru a-şi satisface nevoile şi a-şi atinge obiectivele nu ţin seamă de suferinţa semenilor (nu au simțul empatiei ci trăiesc fericirea datorită suferinței semenilor) şi fiinţe care nu pot să îşi satisfacă nevoile şi să îşi atingă obiectivele dacă provoacă suferinţă semenilor. Natură interioară ireversibil diferită a acestor ființe asemenea doar la chip o vom numi inumană pentru prima categorie și o vom numi umană pentru cea de a două categorie. Această diferența remarcabilă a stat în toată istoria omului la baza tuturor reprezentărilor religioase ale „răului” și ale „binelui”, oricum ar fi arătat material acele reprezentări și oricum s-ar fi numit o religie sau altă. Aceste două categorii populează amestecat toate zonele întregului Sistem și la nivelul lor se duce clipă de clipă lupta pentru supraviețuire.
D15P7/1 În funcție de resursele disponibile și de existența oportunităților, fiecare din cele două tipuri de ființe omenești își satisface nevoile la un nivel minim, la un nivel rafinat sau la un nivel sublimat în care pentru a obține aceleași reacții sublimează satisfacerea obișnuită a nevoilor). Dintre toate nevoile, nevoia de a cunoaște ce e frumos este probabil cea mai deosebită nevoie a ființei omenești.
D15P7/1.1 Indivizii au nevoi permanente pentru fiecare din cele 6 aspecte ale existenței umane, cât și pentru ființă luată că întreg. Fiecare individ A lipsit de cunoașterea valorilor manifestă slăbiciuni, face imprudente și greșește.
Există mai multe niveluri în satisfacerea nevoilor și care sunt corelate cu creșterea relațiilor de putere de care este capabilă persoană: